Vandaag vergaderen de ministers van Financiën van de 17 landen van de eurozone in Brussel, met op de agenda onder andere een reddingsplan voor Cyprus. Maar ook Italië blijft uiteraard een zorgenkind, de situatie in dat land evolueert van kwaad naar erger.

Een topmedewerker van Pier-Luigi Bersani liet afgelopen weekend een proefballonetje op door te suggereren dat Italië dringend zijn verkiezingswetgeving moet veranderen. Zodra dat gebeurd is, kunnen er nieuwe verkiezingen plaatsvinden. Die zouden nog dit jaar georganiseerd kunnen worden.

Vandaag vergaderen de ministers van Financiën van de 17 landen van de eurozone in Brussel, met op de agenda onder andere een reddingsplan voor Cyprus. Maar ook Italië blijft uiteraard een zorgenkind, de situatie in dat land evolueert van kwaad naar erger. Een topmedewerker van Pier-Luigi Bersani liet afgelopen weekend een proefballonetje op door te suggereren dat Italië dringend zijn verkiezingswetgeving moet veranderen. Zodra dat gebeurd is, kunnen er nieuwe verkiezingen plaatsvinden. Die zouden nog dit jaar georganiseerd kunnen worden.