Vorig jaar gingen 157 banken failliet. Het betrof meestal kleinere banken die het slachtoffer werden van de zwakke economie en van de aanhoudende problemen met slechte kredieten.

Zoals meestal het geval is werden de failliete banken overgenomen door de Federal Deposit Insurance Corporation. De grootste van de vier is United Western Bank uit Denver, met 2,05 miljard dollar aan activa.

Dit faillissement gaat de Amerikaanse belastingbetaler 312,80 miljoen dollar kosten. De drie andere banken waren kleinere banken, zodat de kostprijs voor de overheid minder hoog gaat oplopen.

Vorig jaar gingen 157 banken failliet. Het betrof meestal kleinere banken die het slachtoffer werden van de zwakke economie en van de aanhoudende problemen met slechte kredieten. Zoals meestal het geval is werden de failliete banken overgenomen door de Federal Deposit Insurance Corporation. De grootste van de vier is United Western Bank uit Denver, met 2,05 miljard dollar aan activa. Dit faillissement gaat de Amerikaanse belastingbetaler 312,80 miljoen dollar kosten. De drie andere banken waren kleinere banken, zodat de kostprijs voor de overheid minder hoog gaat oplopen.