Gisteren maakte eurocommissaris Almunia bekend aan welke eisen de Spaanse banken moeten voldoen die een kapitaalsinjectie krijgen van de Europese partners.

De veronderstelling was volgens Theodoor Gilissen Bankiers dat de preferente aandeelhouders en perpetuele achtergestelde obligatiehouders van Bankia 40-50% van de hoofdsom zouden kwijtraken die zou omgeruild worden in aandelen.

Dinsdag werd bekend dat Caixabank 90% van de aandelen één van die banken, Banco de Valencia, overneemt van de Spaanse staat voor een symbolische Eur 1.

Het fonds voor herstructurering van de bankensector (FROB) zal eerst nog een kapitaalsinjectie doen van Eur 4,5 mrd. Een deel van de leningen zal in de bad bank geplaatst worden.

De verliezen op een deel van de leningen die achterblijven zullen, daar waar nog geen voorziening voor is genomen, gedeeltelijk gedekt worden door FROB.

Gisteren maakte eurocommissaris Almunia bekend aan welke eisen de Spaanse banken moeten voldoen die een kapitaalsinjectie krijgen van de Europese partners. De veronderstelling was volgens Theodoor Gilissen Bankiers dat de preferente aandeelhouders en perpetuele achtergestelde obligatiehouders van Bankia 40-50% van de hoofdsom zouden kwijtraken die zou omgeruild worden in aandelen. Dinsdag werd bekend dat Caixabank 90% van de aandelen één van die banken, Banco de Valencia, overneemt van de Spaanse staat voor een symbolische Eur 1. Het fonds voor herstructurering van de bankensector (FROB) zal eerst nog een kapitaalsinjectie doen van Eur 4,5 mrd. Een deel van de leningen zal in de bad bank geplaatst worden. De verliezen op een deel van de leningen die achterblijven zullen, daar waar nog geen voorziening voor is genomen, gedeeltelijk gedekt worden door FROB.