De verwachte beweging bleef uit en op een bepaald moment kwam er opnieuw verkoopdruk los. De kans bestaat dat we dit scenario opnieuw zullen beleven, want de uitbraak ging slechts even gepaard met het aantrekken van de verhandelde volumes. Nochtans is zo'n aantrekken wel noodzakelijk om de kracht van de beweging te bevestigen.

Een groot deel van de stijging mocht bovendien op rekening van short-covering geschreven worden, een ander deel op rekening van de boodschap van de Amerikaanse centrale bank dat de rente nog lang laag zal blijven. Maar dit gegeven zit al ruimschoots in de goud- en zilverprijs verrekend en lijkt niet een factor te worden die de hausse zal blijven ondersteunen.

De verwachte beweging bleef uit en op een bepaald moment kwam er opnieuw verkoopdruk los. De kans bestaat dat we dit scenario opnieuw zullen beleven, want de uitbraak ging slechts even gepaard met het aantrekken van de verhandelde volumes. Nochtans is zo'n aantrekken wel noodzakelijk om de kracht van de beweging te bevestigen. Een groot deel van de stijging mocht bovendien op rekening van short-covering geschreven worden, een ander deel op rekening van de boodschap van de Amerikaanse centrale bank dat de rente nog lang laag zal blijven. Maar dit gegeven zit al ruimschoots in de goud- en zilverprijs verrekend en lijkt niet een factor te worden die de hausse zal blijven ondersteunen.