Hoewel dit segment nog in de kinderschoenen staat is er een aanzienlijk potentieel voor een sterke omzetgroei, maar zullen de marges lager uitvallen dan die van de volwassen activiteiten.

Toch was er al met al een hoop goed nieuws het afgelopen kwartaal. ABN Amro verhoogt daarom de schatting voor de fair value van Google naar 545 dollar.

De omzet en winstgevendheid in het afgelopen kwartaal waren in lijn met de verwachtingen. De forse investeringen in datacenters en meer opkomende producten en diensten (bijvoorbeeld hardware, Google Compute Engine en Google Fiber) drukten waarschijnlijk op de operationele marges.

De kracht van de kernactiviteiten blijkt wel uit het feit dat de totale omzet met 21,7% steeg. Dit werd voornamelijk gedreven door producten zoals Google Search en YouTube. Verder groeiden de inkomsten van klikbare advertenties met 18% ten opzichte van 2013.

Dit impliceert een grotere bijdrage van display advertenties zoals de TrueView-advertenties van YouTube en het segment waar de cloud-gerelateerde producten en hardware van Google onder vallen. ABN Amro is neutraal.

Hoewel dit segment nog in de kinderschoenen staat is er een aanzienlijk potentieel voor een sterke omzetgroei, maar zullen de marges lager uitvallen dan die van de volwassen activiteiten. Toch was er al met al een hoop goed nieuws het afgelopen kwartaal. ABN Amro verhoogt daarom de schatting voor de fair value van Google naar 545 dollar. De omzet en winstgevendheid in het afgelopen kwartaal waren in lijn met de verwachtingen. De forse investeringen in datacenters en meer opkomende producten en diensten (bijvoorbeeld hardware, Google Compute Engine en Google Fiber) drukten waarschijnlijk op de operationele marges. De kracht van de kernactiviteiten blijkt wel uit het feit dat de totale omzet met 21,7% steeg. Dit werd voornamelijk gedreven door producten zoals Google Search en YouTube. Verder groeiden de inkomsten van klikbare advertenties met 18% ten opzichte van 2013. Dit impliceert een grotere bijdrage van display advertenties zoals de TrueView-advertenties van YouTube en het segment waar de cloud-gerelateerde producten en hardware van Google onder vallen. ABN Amro is neutraal.