Daarbij is het opvallend dat de neerwaartse bewegingen bij het goud steeds veel krachtiger verlopen dan de opwaartse. De hyperinflationisten hebben zich al suf gepiekerd over de vraag waarom dit zo is, maar een duidelijk antwoord op die vraag hebben we nog altijd niet gekregen.

Volgens die hyperinflationisten wordt de goudprijs gemanipuleerd dat het een lieve lust is. Daar is al veel speculatie rond geweest, maar overtuigende bewijzen om dit scenario te staven liggen voorlopig nog niet op tafel. Het is aan de hyperinflationisten om dat bewijs te leveren, maar aan die kant blijft men voorlopig potdoof.

Daarbij is het opvallend dat de neerwaartse bewegingen bij het goud steeds veel krachtiger verlopen dan de opwaartse. De hyperinflationisten hebben zich al suf gepiekerd over de vraag waarom dit zo is, maar een duidelijk antwoord op die vraag hebben we nog altijd niet gekregen. Volgens die hyperinflationisten wordt de goudprijs gemanipuleerd dat het een lieve lust is. Daar is al veel speculatie rond geweest, maar overtuigende bewijzen om dit scenario te staven liggen voorlopig nog niet op tafel. Het is aan de hyperinflationisten om dat bewijs te leveren, maar aan die kant blijft men voorlopig potdoof.