Vandaag is het in de Verenigde Staten Black Friday, de opening van het koopjesseizoen voor de eindejaarsfeesten. De verwachtingen zijn niet zo hooggespannen, onder andere omdat het seizoen dit jaar geen vijf maar vier weekends telt. Het ontbreken van één vrijdagavond en één zaterdag kan een rem vormen op de verkopen.

Daarom hadden sommige warenhuisketens zoals Wal-Mart en Macy's gisteren op Thanksgiving Day al de deuren geopend. Barry Ritzholtz van Ritzholtz Wealth Management meent dat het weinig zin heeft om voorspellingen te doen met betrekking tot de verkoopcijfers van dit eindejaarsseizoen, de uitslag zal toch altijd een verrassing blijven.

Vandaag is het in de Verenigde Staten Black Friday, de opening van het koopjesseizoen voor de eindejaarsfeesten. De verwachtingen zijn niet zo hooggespannen, onder andere omdat het seizoen dit jaar geen vijf maar vier weekends telt. Het ontbreken van één vrijdagavond en één zaterdag kan een rem vormen op de verkopen. Daarom hadden sommige warenhuisketens zoals Wal-Mart en Macy's gisteren op Thanksgiving Day al de deuren geopend. Barry Ritzholtz van Ritzholtz Wealth Management meent dat het weinig zin heeft om voorspellingen te doen met betrekking tot de verkoopcijfers van dit eindejaarsseizoen, de uitslag zal toch altijd een verrassing blijven.