Records te over, ook weer de afgelopen week. Sinds negen maanden hebben de aandelenmarkten geen zes weken winst achter elkaar gehad. De S&P500 heeft haar beste jaar sinds 2003.

De Dow Jones en S&P500 boeken nieuwe records. Net als de Transport index en de Russel2000. Het jaar 2013, nog zes weken te gaan, gaat zonder meer de boeken in als een recordjaar.

Maar zo stellen de sceptici elk feest komt tot een einde en let maar op wat er gaat gebeuren als de FED haar opkoopprogramma (QE) gaat verminderen.

De rente zal stijgen en dat zorgt voor een crahs op de aandelenmarkten. Vandaar dat de afgelopen week ook met veel aandacht werd geluisterd naar de beoogd nieuwe voorzitter van de centrale bank Janet Yellen.

Afgelopen week moest zij vragen beantwoorden van de bank commissie van de Senaat. Wederom bleek dat de FED zich op een rustige manier opstelt. "Dovish" zoals dat zo mooi heet. Zoals bekend worden duiven gezien als vredesdieren en ruzie met de markten wil Yellen niet.

Geen enkele indicatie kwam er wanneer en hoe het opkoopprogramma in obligaties zal worden beëindigd. Pas als de economische ontwikkelingen positief zijn zal dat worden gedaan. En zoals we vaker hebben gesteld is het voor aandeelhouders simpel.

Records te over, ook weer de afgelopen week. Sinds negen maanden hebben de aandelenmarkten geen zes weken winst achter elkaar gehad. De S&P500 heeft haar beste jaar sinds 2003. De Dow Jones en S&P500 boeken nieuwe records. Net als de Transport index en de Russel2000. Het jaar 2013, nog zes weken te gaan, gaat zonder meer de boeken in als een recordjaar. Maar zo stellen de sceptici elk feest komt tot een einde en let maar op wat er gaat gebeuren als de FED haar opkoopprogramma (QE) gaat verminderen. De rente zal stijgen en dat zorgt voor een crahs op de aandelenmarkten. Vandaar dat de afgelopen week ook met veel aandacht werd geluisterd naar de beoogd nieuwe voorzitter van de centrale bank Janet Yellen. Afgelopen week moest zij vragen beantwoorden van de bank commissie van de Senaat. Wederom bleek dat de FED zich op een rustige manier opstelt. "Dovish" zoals dat zo mooi heet. Zoals bekend worden duiven gezien als vredesdieren en ruzie met de markten wil Yellen niet. Geen enkele indicatie kwam er wanneer en hoe het opkoopprogramma in obligaties zal worden beëindigd. Pas als de economische ontwikkelingen positief zijn zal dat worden gedaan. En zoals we vaker hebben gesteld is het voor aandeelhouders simpel.