Het goud was eigendom van Chinezen en is dus inderdaad richting China verdwenen. In totaal hebben de Chinezen op relatief korte termijn 321.500 troy ounces goud naar huis gehaald. Het is hoogst ongewoon dat een dergelijke hoeveelheid goud van opslagplaats wisselt.

De enige uitleg die we kunnen bedenken is dat de Chinezen kost wat kost de eigen goudvoorraden weer naar huis willen halen. De reden waarom is niet helemaal duidelijk, mogelijk vertrouwen ze het zaakje niet meer na de forse bewegingen op de valutamarkten in de afgelopen weken.

Het goud was eigendom van Chinezen en is dus inderdaad richting China verdwenen. In totaal hebben de Chinezen op relatief korte termijn 321.500 troy ounces goud naar huis gehaald. Het is hoogst ongewoon dat een dergelijke hoeveelheid goud van opslagplaats wisselt. De enige uitleg die we kunnen bedenken is dat de Chinezen kost wat kost de eigen goudvoorraden weer naar huis willen halen. De reden waarom is niet helemaal duidelijk, mogelijk vertrouwen ze het zaakje niet meer na de forse bewegingen op de valutamarkten in de afgelopen weken.