Peugeot kondigde vanmorgen een daling van de verkopen met 3,70% aan en zal de joint-venture met General Motors terugschroeven. De gisteren gepubliceerde werkloosheidscijfers in de VS hebben de financiële markten geen nieuwe impuls kunnen geven.

De onzekerheid over de uiteindelijke impact van de discussies rond de shutdown en het schuldenplafond, en de mindere economische cijfers (de jobcreatie was al duidelijk aan het vertragen voor oktober) suggereren volgens Bart Van Craeynest van Petercam dat de tapering uitgesteld wordt tot de lente.

Hoe dan ook zal de Amerikaanse centrale bank op dat vlak kiezen voor een erg voorzichtige en geleidelijke aanpak. De FED is nog altijd meer geneigd om te lang te wachten, dan dat ze het risico wil nemen om te vroeg te beginnen met de afbouw van de monetaire stimulus.

Peugeot kondigde vanmorgen een daling van de verkopen met 3,70% aan en zal de joint-venture met General Motors terugschroeven. De gisteren gepubliceerde werkloosheidscijfers in de VS hebben de financiële markten geen nieuwe impuls kunnen geven. De onzekerheid over de uiteindelijke impact van de discussies rond de shutdown en het schuldenplafond, en de mindere economische cijfers (de jobcreatie was al duidelijk aan het vertragen voor oktober) suggereren volgens Bart Van Craeynest van Petercam dat de tapering uitgesteld wordt tot de lente. Hoe dan ook zal de Amerikaanse centrale bank op dat vlak kiezen voor een erg voorzichtige en geleidelijke aanpak. De FED is nog altijd meer geneigd om te lang te wachten, dan dat ze het risico wil nemen om te vroeg te beginnen met de afbouw van de monetaire stimulus.