Dit is een stijging van € 2,1 miljoen ten opzichte van het tweede halfjaar van 2008 (FY08 H2: € 32,7 miljoen) en een stijging van € 3,4 miljoen ten opzichte van het eerste halfjaar 2008 (FY08 H1: € 31,4 miljoen).

De gecorrigeerde winst per aandeel steeg daarbij met respectievelijk 10% en 12%. De gecorrigeerde nettowinst in het tweede kwartaal 2009 bedroeg € 16,9 miljoen (gecorrigeerde winst per aandeel: € 0,22) en is daarmee circa € 1 miljoen lager dan in het eerste kwartaal 2009, maar € 3,1 miljoen hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

De totale inkomsten uit operationele activiteiten in het tweede kwartaal waren hoger dan in het eerste kwartaal (+ € 0,9 miljoen).

De lagere renteopbrengsten in FY09 Q2 en het ontbreken van incidentele beleggingsopbrengsten zoals in FY09 Q1 werden meer dan gecompenseerd door de zeer sterk gestegen netto provisiebaten.

Als blijk van vertrouwen in de toekomst en in lijn met het dividendbeleid keert BinckBank een interim dividend uit van € 0,21 per aandeel (interim dividend 2008: € 0,20).

Vooruitkijkend naar de tweede helft van 2009 zijn er een aantal onzekere factoren die het resultaat van BinckBank kunnen beïnvloeden namelijk; de rentebeweging op de geld- en kapitaalmarkten, de ontwikkelingen op de beurzen, de wereldwijde economische situatie en een toename van de concurrentie.

Welke impact dit op BinckBank zal hebben blijft moeilijk te voorspellen.

Tot nu toe heeft BinckBank de crisis goed doorstaan en is volop bezig met voorbereidingen voor de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten, zoals de beleggingsfondsensupermarkt in Nederland en België en de uitbreiding van het productaanbod in Frankrijk.

De middellange termijn doelstellingen, zoals met de 2008 jaarresultaten gepresenteerd, blijven onveranderd.

Dit is een stijging van € 2,1 miljoen ten opzichte van het tweede halfjaar van 2008 (FY08 H2: € 32,7 miljoen) en een stijging van € 3,4 miljoen ten opzichte van het eerste halfjaar 2008 (FY08 H1: € 31,4 miljoen). De gecorrigeerde winst per aandeel steeg daarbij met respectievelijk 10% en 12%. De gecorrigeerde nettowinst in het tweede kwartaal 2009 bedroeg € 16,9 miljoen (gecorrigeerde winst per aandeel: € 0,22) en is daarmee circa € 1 miljoen lager dan in het eerste kwartaal 2009, maar € 3,1 miljoen hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. De totale inkomsten uit operationele activiteiten in het tweede kwartaal waren hoger dan in het eerste kwartaal (+ € 0,9 miljoen). De lagere renteopbrengsten in FY09 Q2 en het ontbreken van incidentele beleggingsopbrengsten zoals in FY09 Q1 werden meer dan gecompenseerd door de zeer sterk gestegen netto provisiebaten. Als blijk van vertrouwen in de toekomst en in lijn met het dividendbeleid keert BinckBank een interim dividend uit van € 0,21 per aandeel (interim dividend 2008: € 0,20). Vooruitkijkend naar de tweede helft van 2009 zijn er een aantal onzekere factoren die het resultaat van BinckBank kunnen beïnvloeden namelijk; de rentebeweging op de geld- en kapitaalmarkten, de ontwikkelingen op de beurzen, de wereldwijde economische situatie en een toename van de concurrentie. Welke impact dit op BinckBank zal hebben blijft moeilijk te voorspellen. Tot nu toe heeft BinckBank de crisis goed doorstaan en is volop bezig met voorbereidingen voor de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten, zoals de beleggingsfondsensupermarkt in Nederland en België en de uitbreiding van het productaanbod in Frankrijk. De middellange termijn doelstellingen, zoals met de 2008 jaarresultaten gepresenteerd, blijven onveranderd.