In de Verenigde Staten is de agenda minder druk gevuld, daar kijken we onder andere uit naar de cijfers van Avon Products, Harley-Davidson, Time Warner, First Solar en Burger King. Uiteraard zal de interesse van de beleggers vooral uitgaan naar de afloop van de FED-meeting. Sommige beursindices geven momenteel interessante signalen.

AEX is bij weerstand beland

De hogere bodemvorming van afgelopen week woensdag, gevolgd door de enorme sterke dag van donderdag heeft er voor gezorgd dat de AEX-index wederom bij een belangrijke weerstandszone op grofweg 323-325 punten is uitgekomen. Hier komen de laatste toppen en de dalende trendlijn elkaar tegen.

Een overtuigende uitbraak boven deze zone is nodig om de AEX richting de hoogtepunten van het jaar te brengen op 337,20. Lagere topvorming onder de eerder genoemde weerstandszone zal twijfel, alsmede de verkopers terug op het speelveld brengen.

Onder de 307-311 zone verzwakt het technische beeld aanzienlijk. Kortom, houd de weerstandszone 323-325 in de gaten!

De AEX is op de weekgrafiek aanbeland in de buurt van de bovenkant van een groot consolidatiepatroon (triangle). De dalende weerstandslijn van dit patroon komt binnen rond grofweg 325 punten.

Een doorbraak en weekslot hierboven is noodzakelijk om het lange termijn beeld te doen verbeteren. In dat geval is er opwaarts potentieel richting 337,20.

De onderkant van het neutrale patroon valt volgens ABN Amro ongeveer samen met de horizontale steun van 281,00. Kraakt de index deze steun, dan zijn de 'bears' weer aan zet. Kortom, het is wachten op een duidelijke keuze van de index.

In de Verenigde Staten is de agenda minder druk gevuld, daar kijken we onder andere uit naar de cijfers van Avon Products, Harley-Davidson, Time Warner, First Solar en Burger King. Uiteraard zal de interesse van de beleggers vooral uitgaan naar de afloop van de FED-meeting. Sommige beursindices geven momenteel interessante signalen. AEX is bij weerstand beland De hogere bodemvorming van afgelopen week woensdag, gevolgd door de enorme sterke dag van donderdag heeft er voor gezorgd dat de AEX-index wederom bij een belangrijke weerstandszone op grofweg 323-325 punten is uitgekomen. Hier komen de laatste toppen en de dalende trendlijn elkaar tegen. Een overtuigende uitbraak boven deze zone is nodig om de AEX richting de hoogtepunten van het jaar te brengen op 337,20. Lagere topvorming onder de eerder genoemde weerstandszone zal twijfel, alsmede de verkopers terug op het speelveld brengen. Onder de 307-311 zone verzwakt het technische beeld aanzienlijk. Kortom, houd de weerstandszone 323-325 in de gaten! De AEX is op de weekgrafiek aanbeland in de buurt van de bovenkant van een groot consolidatiepatroon (triangle). De dalende weerstandslijn van dit patroon komt binnen rond grofweg 325 punten. Een doorbraak en weekslot hierboven is noodzakelijk om het lange termijn beeld te doen verbeteren. In dat geval is er opwaarts potentieel richting 337,20. De onderkant van het neutrale patroon valt volgens ABN Amro ongeveer samen met de horizontale steun van 281,00. Kraakt de index deze steun, dan zijn de 'bears' weer aan zet. Kortom, het is wachten op een duidelijke keuze van de index.