Inmiddels is de FED begonnen met taperen en voorlopig lijken de markten die operatie redelijk goed te verteren. Maar toch heeft er opnieuw onrust op de valutamarkten de kop opgestoken, aanleiding was meer bepaald de koersval van de Turkse lira. Maar niet alleen de lira ging fors onderuit tegenover de dollar.

De Argentijnse peso gaf afgelopen week op één dag tijd 16% prijs na de invoering van nieuwe maatregelen voor kapitaalcontrole. Daarnaast moesten ook munten als de Maleisische kwacha, de Zuid-Afrikaanse rand en andere Afrikaanse valuta's fors terrein prijsgeven.

Inmiddels is de FED begonnen met taperen en voorlopig lijken de markten die operatie redelijk goed te verteren. Maar toch heeft er opnieuw onrust op de valutamarkten de kop opgestoken, aanleiding was meer bepaald de koersval van de Turkse lira. Maar niet alleen de lira ging fors onderuit tegenover de dollar. De Argentijnse peso gaf afgelopen week op één dag tijd 16% prijs na de invoering van nieuwe maatregelen voor kapitaalcontrole. Daarnaast moesten ook munten als de Maleisische kwacha, de Zuid-Afrikaanse rand en andere Afrikaanse valuta's fors terrein prijsgeven.