Dat heeft te maken met de publicatie van een aantal tegenvallende macro-economische cijfers, waardoor de kans kleiner wordt dat de FED op korte of middellange termijn haar stimulerende maatregelen zal inslikken. Veel zal afhangen van de werkloosheidscijfers die het Labor Department volgende vrijdag zal bekendmaken.

In afwachting dreigt de volatiliteit op de beurzen toe te nemen, de VIX is inmiddels doorgestegen tot boven 16. Een vervelende stoorzender is Japan, waar de Nikkei vanmorgen opnieuw een verlies van iets meer dan 3% kon incasseren. Op de valutamarkten is de dollar opnieuw teruggevallen onder het niveau van 100 dollar.

Dat heeft te maken met de publicatie van een aantal tegenvallende macro-economische cijfers, waardoor de kans kleiner wordt dat de FED op korte of middellange termijn haar stimulerende maatregelen zal inslikken. Veel zal afhangen van de werkloosheidscijfers die het Labor Department volgende vrijdag zal bekendmaken. In afwachting dreigt de volatiliteit op de beurzen toe te nemen, de VIX is inmiddels doorgestegen tot boven 16. Een vervelende stoorzender is Japan, waar de Nikkei vanmorgen opnieuw een verlies van iets meer dan 3% kon incasseren. Op de valutamarkten is de dollar opnieuw teruggevallen onder het niveau van 100 dollar.