Vorige week werd vooral gedomineerd door het schietincident tussen Noord- en Zuid-Korea. Dit had een drukkend effect op het beurssentiment, aldus ABN Amro.

Maar ook de zorgen van de nu instabiel geworden Ierse regering die zware bezuinigingen moet doorvoeren en tegenvallende cijfers van de Amerikaanse huizenmarkt brachten beleggers in een lichte verkoopstand. De gunstige economische groeicijfers uit Amerika en Duitsland waren volgens ABN Amro niet voldoende om het sentiment te keren.

De AEX blijft moeite hebben om de grens van 341 te slechten. Zolang de barrière niet doorbroken wordt blijft de AEX gevangen zitten in de range van 301-345. Het lange termijn technisch plaatje blijft echter positief.

De komende week staan weer een aantal interessante macro-economische indicatoren op de agenda. Er zal vooral worden uitgekeken naar de stemming onder de Amerikaanse inkoopmanagers en naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank. Daarnaast zal de week volgens ABN Amro vooral in het teken kunnen komen te staan van het Amerikaanse banenrapport.

Vorige week werd vooral gedomineerd door het schietincident tussen Noord- en Zuid-Korea. Dit had een drukkend effect op het beurssentiment, aldus ABN Amro. Maar ook de zorgen van de nu instabiel geworden Ierse regering die zware bezuinigingen moet doorvoeren en tegenvallende cijfers van de Amerikaanse huizenmarkt brachten beleggers in een lichte verkoopstand. De gunstige economische groeicijfers uit Amerika en Duitsland waren volgens ABN Amro niet voldoende om het sentiment te keren. De AEX blijft moeite hebben om de grens van 341 te slechten. Zolang de barrière niet doorbroken wordt blijft de AEX gevangen zitten in de range van 301-345. Het lange termijn technisch plaatje blijft echter positief. De komende week staan weer een aantal interessante macro-economische indicatoren op de agenda. Er zal vooral worden uitgekeken naar de stemming onder de Amerikaanse inkoopmanagers en naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank. Daarnaast zal de week volgens ABN Amro vooral in het teken kunnen komen te staan van het Amerikaanse banenrapport.