De index die het gedrag van de aankoopmanagers in de verwerkende industrie uitdrukt, steeg vorige maand tot 44,80 ten opzichte van 42,80 in juli. De analisten hadden maar gerekend op een stijging tot 44,50.

De stand van de index stond op het hoogste niveau sinds augustus van vorig jaar, wat als een nieuw signaal kan geïnterpreteerd worden dat de economie in de Verenigde Staten aan de beterhand is.

Norbert Ore, voorzitter van de werkgroep die binnen het ISM de index samenstelt, sprak van een 'aanzet tot een voorzichtig economisch herstel'. Een lezing van de index onder 50, wat al voor de 17de maand op rij het geval was, wil echter nog steeds zeggen dat de activiteiten in de Amerikaanse fabrieken vertragen.

Een lezing van de index boven 41,20, wat in juni al voor de zevende keer het geval was, zou echter betekenen dat de economie als geheel herstelt, hoewel de activiteiten in de fabrieken zelf nog vertragen.

Anderzijds maakte de National Association of Realtors bekend dat de voor seizoenscorrecties gebonden index van de pending home sales in mei met 0,10% is gestegen tot 90,70.

De analisten hadden een ongewijzigde index verwacht. De NAR verwees naar het effect van de lagere huizenprijzen en naar het belastingkrediet dat deel uitmaakt van het stimuleringsprogramma dat door de regering Obama werd aangekondigd.

De index die het gedrag van de aankoopmanagers in de verwerkende industrie uitdrukt, steeg vorige maand tot 44,80 ten opzichte van 42,80 in juli. De analisten hadden maar gerekend op een stijging tot 44,50. De stand van de index stond op het hoogste niveau sinds augustus van vorig jaar, wat als een nieuw signaal kan geïnterpreteerd worden dat de economie in de Verenigde Staten aan de beterhand is. Norbert Ore, voorzitter van de werkgroep die binnen het ISM de index samenstelt, sprak van een 'aanzet tot een voorzichtig economisch herstel'. Een lezing van de index onder 50, wat al voor de 17de maand op rij het geval was, wil echter nog steeds zeggen dat de activiteiten in de Amerikaanse fabrieken vertragen.Een lezing van de index boven 41,20, wat in juni al voor de zevende keer het geval was, zou echter betekenen dat de economie als geheel herstelt, hoewel de activiteiten in de fabrieken zelf nog vertragen. Anderzijds maakte de National Association of Realtors bekend dat de voor seizoenscorrecties gebonden index van de pending home sales in mei met 0,10% is gestegen tot 90,70.De analisten hadden een ongewijzigde index verwacht. De NAR verwees naar het effect van de lagere huizenprijzen en naar het belastingkrediet dat deel uitmaakt van het stimuleringsprogramma dat door de regering Obama werd aangekondigd.