Vandaag komen in Brussel op de eerste plaats Arseus en Ageas met cijfers. Morgen rapporteert met KBC nog een zwaargewicht uit de BEL 20.

In de Verenigde Staten zijn de bedrijfsresultaten al een tijdje over hun piek heen. Vandaag kijken we onder andere nog uit naar de cijfers van Allied Technologies. Daarnaast rapporteren ook nog enkele tientallen kleinere bedrijven.

Groot consolidatiepatroon bij AEX

De AEX is afgeketst op de bovenkant van het stijgende trendkanaal van de afgelopen maanden. Momenteel wordt druk gezet op de voorgaande top (nu de eerste steun), die is gevormd rond 322,64. Een slot hieronder kan een correctieve fase uitlokken richting de dubbele steun in de zone 313-311.

Een uitbraak door de bovenkant van het trendkanaal is volgens ABN Amro nodig om de oude top van 337,20 punten op te kunnen zoeken. Voorzichtig zijn, de RSI laat negatieve divergentie zien met de koersgrafiek.

De AEX is volgens ABN Amro volop in gevecht met de bovenkant van een groot consolidatiepatroon (triangle). De dalende weerstandslijn van dit patroon komt binnen rond grofweg 325 punten.

Een duidelijke doorbraak en weekslot erboven zou een middellange termijn verbetering signaleren, met opwaarts potentieel richting 337,20.

Een weekslot onder de genoemde trendlijn handhaaft een neutraal beeld. Verzwakking treedt op onder de eerste steun rond 311 punten.

Vandaag komen in Brussel op de eerste plaats Arseus en Ageas met cijfers. Morgen rapporteert met KBC nog een zwaargewicht uit de BEL 20. In de Verenigde Staten zijn de bedrijfsresultaten al een tijdje over hun piek heen. Vandaag kijken we onder andere nog uit naar de cijfers van Allied Technologies. Daarnaast rapporteren ook nog enkele tientallen kleinere bedrijven. Groot consolidatiepatroon bij AEX De AEX is afgeketst op de bovenkant van het stijgende trendkanaal van de afgelopen maanden. Momenteel wordt druk gezet op de voorgaande top (nu de eerste steun), die is gevormd rond 322,64. Een slot hieronder kan een correctieve fase uitlokken richting de dubbele steun in de zone 313-311. Een uitbraak door de bovenkant van het trendkanaal is volgens ABN Amro nodig om de oude top van 337,20 punten op te kunnen zoeken. Voorzichtig zijn, de RSI laat negatieve divergentie zien met de koersgrafiek. De AEX is volgens ABN Amro volop in gevecht met de bovenkant van een groot consolidatiepatroon (triangle). De dalende weerstandslijn van dit patroon komt binnen rond grofweg 325 punten. Een duidelijke doorbraak en weekslot erboven zou een middellange termijn verbetering signaleren, met opwaarts potentieel richting 337,20. Een weekslot onder de genoemde trendlijn handhaaft een neutraal beeld. Verzwakking treedt op onder de eerste steun rond 311 punten.