Woensdag worden vervolgens voor eenzelfde bedrag Amerikaanse staatsobligaties met een looptijd van 5 jaar geveild, op 24 februari staat de veiling van voor 29 miljard dollar aan Amerikaanse staatsobligaties met een looptijd van zeven jaar op de agenda.

Amerikaanse staatsobligaties waren tot dusver dit jaar geen goede belegging. Volgens de Bank of America Merrill Lynch index zijn ze dit jaar 1% waarde gedaald, terwijl TIPS 0,80% goedkoper werden.

Suvrat Prakash, interest-rate strategist in New York voor BNP Paribas, maakt zich weinig zorgen over het succes van de veilingen. Hij verwijst daarbij naar het feit dat de Amerikaanse centrale bank nog steeds obligaties inkoopt.

Woensdag worden vervolgens voor eenzelfde bedrag Amerikaanse staatsobligaties met een looptijd van 5 jaar geveild, op 24 februari staat de veiling van voor 29 miljard dollar aan Amerikaanse staatsobligaties met een looptijd van zeven jaar op de agenda. Amerikaanse staatsobligaties waren tot dusver dit jaar geen goede belegging. Volgens de Bank of America Merrill Lynch index zijn ze dit jaar 1% waarde gedaald, terwijl TIPS 0,80% goedkoper werden. Suvrat Prakash, interest-rate strategist in New York voor BNP Paribas, maakt zich weinig zorgen over het succes van de veilingen. Hij verwijst daarbij naar het feit dat de Amerikaanse centrale bank nog steeds obligaties inkoopt.