De Europese detailhandelsverkopen zullen naar verwachting dalen, de Duitse fabrieksorders en industriële productie iets toenemen en de Amerikaanse diensten stabiliseren op een goed groeiniveau.

De Amerikaanse arbeidsproductiviteit komt iets onder druk als gevolg van een afzwakking in economische groei terwijl het aantal gewerkte uren door werknemers toenam.

Vrijdag komen de handelsbalanscijfers van de VS en China. Voor China zijn de verwachtingen hooggespannen met een importstijging van meer dan 20% en een exportgroei van meer dan 16%. In de VS zal de handelsbalans iets verbeteren door een lagere import.

Op vrijdag wordt ook meer bekend over de kredietgroei in China. De uitstaande omvang aan leningen stijgt snel, de groei van de geldhoeveelheid neemt toe, maar de inflatie zal naar verwachting volgens Theodoor Gilissen Bankiers afnemen tot net boven de 2%.

De Europese detailhandelsverkopen zullen naar verwachting dalen, de Duitse fabrieksorders en industriële productie iets toenemen en de Amerikaanse diensten stabiliseren op een goed groeiniveau. De Amerikaanse arbeidsproductiviteit komt iets onder druk als gevolg van een afzwakking in economische groei terwijl het aantal gewerkte uren door werknemers toenam. Vrijdag komen de handelsbalanscijfers van de VS en China. Voor China zijn de verwachtingen hooggespannen met een importstijging van meer dan 20% en een exportgroei van meer dan 16%. In de VS zal de handelsbalans iets verbeteren door een lagere import. Op vrijdag wordt ook meer bekend over de kredietgroei in China. De uitstaande omvang aan leningen stijgt snel, de groei van de geldhoeveelheid neemt toe, maar de inflatie zal naar verwachting volgens Theodoor Gilissen Bankiers afnemen tot net boven de 2%.