Daarmee is het totaal aantal banken dat dit jaar failliet ging opgelopen tot 50. Enkele van de afgelopen weekend gesloten banken waren erg klein, maar Riverside National Bank in Fort Pierce (Florida) had toch 3,40 miljard dollar aan activa.

Het failliet van deze bank kost de Federal Deposit Insurance bijna 500 miljoen dollar. De kostprijs voor het sluiten van de zeven andere banken ligt heel wat lager, maar doet de toezichthouder toch opnieuw pijn.

De FDIC garandeert namelijk de tegoeden van de klant van een bank tot 250.000 dollar. Vorig jaar gingen er in de Verenigde Staten 140 banken over kop en dat was het hoogste aantal op jaarbasis sinds 1992 toen de savings and loan crisis een piek bereikte.

Het bijspringen van banken in nood kostte de Federal Deposit Insurance vorig jaar meer dan 30 miljard dollar. Ter vergelijking: in 2008 gingen maar 28 banken over kop, in 2007 maar 3.

FDIC Chairman Sheila Bair voorspelt dat dit jaar een piek zal worden bereikt wat de faillissementen betreft, het totale aantal zou licht boven dat van vorig jaar liggen.

Daarmee is het totaal aantal banken dat dit jaar failliet ging opgelopen tot 50. Enkele van de afgelopen weekend gesloten banken waren erg klein, maar Riverside National Bank in Fort Pierce (Florida) had toch 3,40 miljard dollar aan activa. Het failliet van deze bank kost de Federal Deposit Insurance bijna 500 miljoen dollar. De kostprijs voor het sluiten van de zeven andere banken ligt heel wat lager, maar doet de toezichthouder toch opnieuw pijn. De FDIC garandeert namelijk de tegoeden van de klant van een bank tot 250.000 dollar. Vorig jaar gingen er in de Verenigde Staten 140 banken over kop en dat was het hoogste aantal op jaarbasis sinds 1992 toen de savings and loan crisis een piek bereikte. Het bijspringen van banken in nood kostte de Federal Deposit Insurance vorig jaar meer dan 30 miljard dollar. Ter vergelijking: in 2008 gingen maar 28 banken over kop, in 2007 maar 3. FDIC Chairman Sheila Bair voorspelt dat dit jaar een piek zal worden bereikt wat de faillissementen betreft, het totale aantal zou licht boven dat van vorig jaar liggen.