Zijn opmerkingen over 'meer stappen' van de ECB zijn door de markten verkeerd geïnterpreteerd, aldus Draghi.

Ook de hoop op lenen aan het IMF werd de kop ingedrukt. Hiermee legt Draghi de bal weer helemaal bij de regeringsleiders om met oplossingen te komen en is de hoop dat de ECB spoedig het opkoopprogramma zal verruimen verdampt.

Na de teleurstellende mededelingen zakten aandelenmarkten, die tot dan toe nog hoger stonden, weg.

Duitse obligaties toonden zich volgens Theodoor Gilissen Bankiers toch weer een vluchthaven, nadat we in de afgelopen weken meerdere keren hebben gezien dat ook deze rentetarieven opliepen bij negatief nieuws.

Zijn opmerkingen over 'meer stappen' van de ECB zijn door de markten verkeerd geïnterpreteerd, aldus Draghi. Ook de hoop op lenen aan het IMF werd de kop ingedrukt. Hiermee legt Draghi de bal weer helemaal bij de regeringsleiders om met oplossingen te komen en is de hoop dat de ECB spoedig het opkoopprogramma zal verruimen verdampt. Na de teleurstellende mededelingen zakten aandelenmarkten, die tot dan toe nog hoger stonden, weg. Duitse obligaties toonden zich volgens Theodoor Gilissen Bankiers toch weer een vluchthaven, nadat we in de afgelopen weken meerdere keren hebben gezien dat ook deze rentetarieven opliepen bij negatief nieuws.