Geconfronteerd met de taaie en ongebreidelde concurrentie van plaatselijke soda- en zoutfabrikanten, doet het bedrijf, om zijn belangen te verdedigen, beroep op de jonge zakenadvocaat Raymond Poincaré.

Met zijn vrije geest lijkt deze progressief-liberale leek qua ideologische overtuiging aan te sluiten bij zijn Belgische opdrachtgevers.

Vooraleer hij in 1913 het presidentschap aanvaardt, verdedigt Poincaré Solvay verschillende malen.

Het gaat dan telkens over het schenden van commerciële en industriële afspraken, met name in 1905 en 1910, in een periode waarin hij meermaals ministerposten bekleedde.

Het is mede dankzij hem dat de Groep in Frankrijk tot de onbetwiste leider in de sodaproductie uitgroeit.

Geconfronteerd met de taaie en ongebreidelde concurrentie van plaatselijke soda- en zoutfabrikanten, doet het bedrijf, om zijn belangen te verdedigen, beroep op de jonge zakenadvocaat Raymond Poincaré. Met zijn vrije geest lijkt deze progressief-liberale leek qua ideologische overtuiging aan te sluiten bij zijn Belgische opdrachtgevers. Vooraleer hij in 1913 het presidentschap aanvaardt, verdedigt Poincaré Solvay verschillende malen. Het gaat dan telkens over het schenden van commerciële en industriële afspraken, met name in 1905 en 1910, in een periode waarin hij meermaals ministerposten bekleedde. Het is mede dankzij hem dat de Groep in Frankrijk tot de onbetwiste leider in de sodaproductie uitgroeit.