Ten tweede: de koersdaling van 2007 - 2009 was slechts een correctie in een stijgende trend. Ten derde: de koers brak uit boven de top van 2000 op 52 euro. Dit niveau is nu steun geworden en werd de afgelopen dagen getest en hield stand.

De RSI-indicator is tot neutrale niveaus teruggevallen en wijst niet op een overgekochte markt. Tenslotte ziet Van Herck nog een stijgende trendlijn van 2011 die de koers mooi ondersteunde. Zolang deze stijgende trend niet gebroken wordt, kan er in ASML belegd worden.

Op de daggrafiek ziet Van Herck de koerscorrectie van februari - maart van dit jaar. Begin april veerde de koers op en een

eerste kortetermijnweerstandslijn werd reeds opwaarts doorbroken. De weerstandslijn die de toppen van februari en maart van dit jaar verbindt, wordt nu getest.

Na de sterke koerssprong van gisteren is een afkoelingsfase in de komende dagen volgens Van Herck een instapmoment om de verwachte opwaartse uitbraak te bespelen.

Ten tweede: de koersdaling van 2007 - 2009 was slechts een correctie in een stijgende trend. Ten derde: de koers brak uit boven de top van 2000 op 52 euro. Dit niveau is nu steun geworden en werd de afgelopen dagen getest en hield stand. De RSI-indicator is tot neutrale niveaus teruggevallen en wijst niet op een overgekochte markt. Tenslotte ziet Van Herck nog een stijgende trendlijn van 2011 die de koers mooi ondersteunde. Zolang deze stijgende trend niet gebroken wordt, kan er in ASML belegd worden. Op de daggrafiek ziet Van Herck de koerscorrectie van februari - maart van dit jaar. Begin april veerde de koers op en een eerste kortetermijnweerstandslijn werd reeds opwaarts doorbroken. De weerstandslijn die de toppen van februari en maart van dit jaar verbindt, wordt nu getest. Na de sterke koerssprong van gisteren is een afkoelingsfase in de komende dagen volgens Van Herck een instapmoment om de verwachte opwaartse uitbraak te bespelen.