Thomas Lee, hoofd Amerikaanse aandelen bij JPMorgan Chase, wijst er op dat de Standard & Poor's 500 Index in september al met bijna 10% is gestegen. Anderzijds noteert deze index nog steeds onder zijn jaarpiek.

De verbetering van het sentiment op de Amerikaanse beurzen is volgens Lee te danken aan een aantal macro-economische indicatoren die beter dan verwacht meevielen.

Dat gold onder andere voor de bestellingen voor duurzame goederen, die afgelopen vrijdag gepubliceerd werden. De echte test voor de beurzen komt echter met de publicatie van de werkloosheidscijfers voor de maand september binnenkort. De situatie op de Amerikaanse arbeidsmarkt wordt namelijk op de voet gevolgd.

Thomas Lee, hoofd Amerikaanse aandelen bij JPMorgan Chase, wijst er op dat de Standard & Poor's 500 Index in september al met bijna 10% is gestegen. Anderzijds noteert deze index nog steeds onder zijn jaarpiek. De verbetering van het sentiment op de Amerikaanse beurzen is volgens Lee te danken aan een aantal macro-economische indicatoren die beter dan verwacht meevielen. Dat gold onder andere voor de bestellingen voor duurzame goederen, die afgelopen vrijdag gepubliceerd werden. De echte test voor de beurzen komt echter met de publicatie van de werkloosheidscijfers voor de maand september binnenkort. De situatie op de Amerikaanse arbeidsmarkt wordt namelijk op de voet gevolgd.