Uit het verslag van de juli-meeting blijkt dat de Amerikaanse centrale bank inderdaad van plan is om te beginnen met taperen. Waaschijnlijk zal het terugschroeven van de inkopen van staatsobligaties op een geleidelijke manier gebeuren. Momenteel koopt de FED maandelijks nog voor 85 miljard euro aan obligaties in.

Vermoedelijk zal dat volgens Peter Richardson en Joel Crane vanaf september nog maar voor 75 miljard dollar zijn. De goudprijs zou sneller zijn gestegen wanneer de FED haar tapering over een langere termijn had gepland. De opmars van het goud zal volgens beiden snel tot stilstand worden gebracht.

Uit het verslag van de juli-meeting blijkt dat de Amerikaanse centrale bank inderdaad van plan is om te beginnen met taperen. Waaschijnlijk zal het terugschroeven van de inkopen van staatsobligaties op een geleidelijke manier gebeuren. Momenteel koopt de FED maandelijks nog voor 85 miljard euro aan obligaties in. Vermoedelijk zal dat volgens Peter Richardson en Joel Crane vanaf september nog maar voor 75 miljard dollar zijn. De goudprijs zou sneller zijn gestegen wanneer de FED haar tapering over een langere termijn had gepland. De opmars van het goud zal volgens beiden snel tot stilstand worden gebracht.