De winst voor de Euro Stoxx 50 is inmiddels opgelopen tot zowat anderhalf procent. Onderhuids heerst er niettemin nog steeds veel onzekerheid met betrekking tot de situatie in China.

De Chinese overheid creëerde volgens professor Stefan Duchateau een mini- kredietschaarste om de banken terug in het gareel te krijgen.

Wanneer banken zich moeilijker gefinancierd krijgen op de interbancaire markten, zullen ze minder geneigd op in te gaan op de groeiende honger naar vastgoedkredieten.

Het risico van een dergelijke "showdown" tussen de Centrale Bank en de schaduwbanken is volgens Duchateau dat de interbancaire rentetarieven intussen torenhoog beginnen op te lopen en ook die banken zullen treffen die een meer evenwichtig kredietbeleid voeren, conform met de overheidspolitiek. De onbedoelde schade in de industriële sector laat zich dan gemakkelijk raden.

De winst voor de Euro Stoxx 50 is inmiddels opgelopen tot zowat anderhalf procent. Onderhuids heerst er niettemin nog steeds veel onzekerheid met betrekking tot de situatie in China. De Chinese overheid creëerde volgens professor Stefan Duchateau een mini- kredietschaarste om de banken terug in het gareel te krijgen. Wanneer banken zich moeilijker gefinancierd krijgen op de interbancaire markten, zullen ze minder geneigd op in te gaan op de groeiende honger naar vastgoedkredieten. Het risico van een dergelijke "showdown" tussen de Centrale Bank en de schaduwbanken is volgens Duchateau dat de interbancaire rentetarieven intussen torenhoog beginnen op te lopen en ook die banken zullen treffen die een meer evenwichtig kredietbeleid voeren, conform met de overheidspolitiek. De onbedoelde schade in de industriële sector laat zich dan gemakkelijk raden.