Opluchting over (tijdelijke) oplossing fiscale klip in VS

Vanmorgen werd op de Aziatische beurzen al meteen duidelijk dat de beleggers met een zucht van opluchting zouden reageren op het uiteindelijk toch bereiken van een overeenkomst over de fiscale klip in de Verenigde Staten.

Op hun beurt openden ook de Europese beurzen hoger. KBC nam de BEL 20 op sleeptouw, de index boekte in de opening een winst van anderhalf procent.

Algemeen wordt verwacht dat, behoudens onverwachte gebeurtenissen, de rust op de Europese obligatiemarkten verder zal terugkeren.

Dat betekent concreet dat de koersen van de obligaties uit de Europese periferie opnieuw kunnen stijgen. Ook het effect van de maatregelen doorgevoerd door de ECB zullen nog vruchten blijven afwerpen.

In de twee eerste maanden van vorig jaar stegen de koersen van de Spaanse en Italiaanse staatsobligaties dankzij de in december aangekondigde Longer-Term Refinancing Operations, om vervolgens weer scherp terug te vallen.

Nishay Patel, strateeg bij Citigroup Inc. in Londen, merkt op dat vervolgens weer in de tweede helft van het jaar een ontspanning plaatsvond.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content