Op hun beurt openden ook de Europese beurzen hoger. KBC nam de BEL 20 op sleeptouw, de index boekte in de opening een winst van anderhalf procent.

Algemeen wordt verwacht dat, behoudens onverwachte gebeurtenissen, de rust op de Europese obligatiemarkten verder zal terugkeren.

Dat betekent concreet dat de koersen van de obligaties uit de Europese periferie opnieuw kunnen stijgen. Ook het effect van de maatregelen doorgevoerd door de ECB zullen nog vruchten blijven afwerpen.

In de twee eerste maanden van vorig jaar stegen de koersen van de Spaanse en Italiaanse staatsobligaties dankzij de in december aangekondigde Longer-Term Refinancing Operations, om vervolgens weer scherp terug te vallen.

Nishay Patel, strateeg bij Citigroup Inc. in Londen, merkt op dat vervolgens weer in de tweede helft van het jaar een ontspanning plaatsvond.

Op hun beurt openden ook de Europese beurzen hoger. KBC nam de BEL 20 op sleeptouw, de index boekte in de opening een winst van anderhalf procent. Algemeen wordt verwacht dat, behoudens onverwachte gebeurtenissen, de rust op de Europese obligatiemarkten verder zal terugkeren. Dat betekent concreet dat de koersen van de obligaties uit de Europese periferie opnieuw kunnen stijgen. Ook het effect van de maatregelen doorgevoerd door de ECB zullen nog vruchten blijven afwerpen. In de twee eerste maanden van vorig jaar stegen de koersen van de Spaanse en Italiaanse staatsobligaties dankzij de in december aangekondigde Longer-Term Refinancing Operations, om vervolgens weer scherp terug te vallen. Nishay Patel, strateeg bij Citigroup Inc. in Londen, merkt op dat vervolgens weer in de tweede helft van het jaar een ontspanning plaatsvond.