Dimon spreekt in dat verband van een soort processie van Echternach. Er worden telkens twee stappen vooruitgezet, waarna er weer een stap naar achter volgt. De CEO van JP Morgan gaf wel toe dat de bank de posities in Europese overheidsobligaties gehalveerd heeft.

Warren Buffett is een non-believer

Terwijl Dimon zich dus in het kamp van de believers bevindt, blijft Warren Buffett een non-believer. Buffett gelooft dat de euro gedoemd is om te falen tenzij er ingrijpende wijzigingen gebeuren aan het systeem zoals de Europese Monetaire Unie is opgebouwd.

De vraag is volgens Buffett of het mogelijk is om in een unie waar 17 landen van deel uitmaken voldoende eensgezindheid te vinden is om ingrijpende maatregelen mogelijk te maken.

Berkshire Hathaway verkocht zijn Italiaanse, Spaanse en Franse staatsobligaties al twee jaar geleden, maar heeft nog altijd Nederlandse en Duitse staatsobligaties in portefeuille.

Dimon spreekt in dat verband van een soort processie van Echternach. Er worden telkens twee stappen vooruitgezet, waarna er weer een stap naar achter volgt. De CEO van JP Morgan gaf wel toe dat de bank de posities in Europese overheidsobligaties gehalveerd heeft. Warren Buffett is een non-believer Terwijl Dimon zich dus in het kamp van de believers bevindt, blijft Warren Buffett een non-believer. Buffett gelooft dat de euro gedoemd is om te falen tenzij er ingrijpende wijzigingen gebeuren aan het systeem zoals de Europese Monetaire Unie is opgebouwd. De vraag is volgens Buffett of het mogelijk is om in een unie waar 17 landen van deel uitmaken voldoende eensgezindheid te vinden is om ingrijpende maatregelen mogelijk te maken. Berkshire Hathaway verkocht zijn Italiaanse, Spaanse en Franse staatsobligaties al twee jaar geleden, maar heeft nog altijd Nederlandse en Duitse staatsobligaties in portefeuille.