Michael Shaoul, chief executive officer van Oscar Gruss & Son, is echter van mening dat er te ver wordt gezocht naar een oplossing. Een dergelijke oplossing zou namelijk bij de hand liggen.

Het probleem van Europa is een teveel aan schulden en die schuldenberg moet dus gereduceerd worden. Het heeft geen zin om afbetalingen uit te stellen, een 'haircut' is de enige mogelijke oplossing.

Dat betekent concreet dat een deel van de schulden zouden worden kwijtgescholden. Shaoul stelt voor om van elke euro aan uitstaande schulden maar 70 eurocent terug te betalen.

De nog openstaande schulden zouden dan eenzelfde rentevoet dragen als de Duitse. Volgens Shaoul is dit geen onmogelijke opgave, onder andere Rusland heeft al aangegeven dat het wel degelijk mogelijk is.

Hij wijst er nog dat de credit default swaps op Ijsland - een land dat zeer zware maatregelen heeft moeten treffen - nu lager zijn dan die op Portugal en Spanje.

Michael Shaoul, chief executive officer van Oscar Gruss & Son, is echter van mening dat er te ver wordt gezocht naar een oplossing. Een dergelijke oplossing zou namelijk bij de hand liggen. Het probleem van Europa is een teveel aan schulden en die schuldenberg moet dus gereduceerd worden. Het heeft geen zin om afbetalingen uit te stellen, een 'haircut' is de enige mogelijke oplossing. Dat betekent concreet dat een deel van de schulden zouden worden kwijtgescholden. Shaoul stelt voor om van elke euro aan uitstaande schulden maar 70 eurocent terug te betalen. De nog openstaande schulden zouden dan eenzelfde rentevoet dragen als de Duitse. Volgens Shaoul is dit geen onmogelijke opgave, onder andere Rusland heeft al aangegeven dat het wel degelijk mogelijk is. Hij wijst er nog dat de credit default swaps op Ijsland - een land dat zeer zware maatregelen heeft moeten treffen - nu lager zijn dan die op Portugal en Spanje.