Er heerst een soort mentaliteit van 'eigen schuld, dikke bult, waarbij wat meewarig wordt verwezen naar de omvang van de banken ten opzichte van de economie.

Maar Jon Najarian, co-stichter van OptionMonster.com, heft toch een waarschuwende vinger op. De zaak Cyprus heeft wel degelijk belang, al was het maar omdat het een precedent kan zijn voor wat nog komen gaat. Het aanslaan van geld van depositohouders is geen belasting, het is een confiscatie.

In die zin kan de oplossing van de crisis erger zijn dan de crisis zelf, want confisceren gebeurt alleen in een dictatuur en niet in een democratie. Van een dictatuur kunnen we snel evolueren in de richting van een tirannie, aldus Najarian. De situatie moet zodoende op de voet opgevolgd worden.

Er heerst een soort mentaliteit van 'eigen schuld, dikke bult, waarbij wat meewarig wordt verwezen naar de omvang van de banken ten opzichte van de economie. Maar Jon Najarian, co-stichter van OptionMonster.com, heft toch een waarschuwende vinger op. De zaak Cyprus heeft wel degelijk belang, al was het maar omdat het een precedent kan zijn voor wat nog komen gaat. Het aanslaan van geld van depositohouders is geen belasting, het is een confiscatie. In die zin kan de oplossing van de crisis erger zijn dan de crisis zelf, want confisceren gebeurt alleen in een dictatuur en niet in een democratie. Van een dictatuur kunnen we snel evolueren in de richting van een tirannie, aldus Najarian. De situatie moet zodoende op de voet opgevolgd worden.