Hierbij moet rekening worden gehouden met het feit dat Cyprus slechts 0.2 procent van de eurozone economie uitmaakt.

Voor de economie van het eiland zullen de komende jaren bijzonder moeilijk zijn omdat de economie stevig zal krimpen. Maar de krimp zal niet te zien zijn in de Europese cijfers.

Ondertussen slagen de beleidsmakers er volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas momenteel klaarblijkelijk in de markten te overtuigen dat Cyprus een alleenstaand geval is.

De grote test zal pas zijn wanneer er weer een land in de problemen zal komen. Dan zullen de acties van nu misschien weer in de hoofden gaan spoken. En we kunnen alleen hopen dat die volgende test wat op zich laat wachten.

Hierbij moet rekening worden gehouden met het feit dat Cyprus slechts 0.2 procent van de eurozone economie uitmaakt. Voor de economie van het eiland zullen de komende jaren bijzonder moeilijk zijn omdat de economie stevig zal krimpen. Maar de krimp zal niet te zien zijn in de Europese cijfers. Ondertussen slagen de beleidsmakers er volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas momenteel klaarblijkelijk in de markten te overtuigen dat Cyprus een alleenstaand geval is. De grote test zal pas zijn wanneer er weer een land in de problemen zal komen. Dan zullen de acties van nu misschien weer in de hoofden gaan spoken. En we kunnen alleen hopen dat die volgende test wat op zich laat wachten.