Met de derde kwartaalcijfers van Wal-Mart en Saks blijkt de nettowinst van de 58 retailers die tot nu toe de resultaten gepubliceerd hebben met 11% gestegen te zijn, zo merkt Theodoor Gilissen Bankiers op.

Een consistente lageprijzen strategie voor de lagere inkomens was nodig om voldoende omzet te genereren waartegenover de bestedingen van de hogere inkomens weer opgelopen zijn.

De producentenprijzen zijn in oktober 0,4% gestegen maand op maand, maar exclusief voeding en energie daalden zij 0,6%. De industriële productie in oktober bleef onveranderd en de bezettingsgraad van de industrie bleef op 74,8% liggen, historisch gezien op een laag niveau, zo merkt Theodoor Gilissen Bankiers nog op.

Met de derde kwartaalcijfers van Wal-Mart en Saks blijkt de nettowinst van de 58 retailers die tot nu toe de resultaten gepubliceerd hebben met 11% gestegen te zijn, zo merkt Theodoor Gilissen Bankiers op. Een consistente lageprijzen strategie voor de lagere inkomens was nodig om voldoende omzet te genereren waartegenover de bestedingen van de hogere inkomens weer opgelopen zijn. De producentenprijzen zijn in oktober 0,4% gestegen maand op maand, maar exclusief voeding en energie daalden zij 0,6%. De industriële productie in oktober bleef onveranderd en de bezettingsgraad van de industrie bleef op 74,8% liggen, historisch gezien op een laag niveau, zo merkt Theodoor Gilissen Bankiers nog op.