Wat betekent dit nu voor beleggers? Hier moeten we volgens ABN Amro een onderscheid maken tussen de korte en de lange(re) termijn. Op korte termijn kunnen beleggers opgelucht ademhalen.

Het uitblijven van een oplossing had immers in theorie kunnen leiden tot wanbetaling op Amerikaanse staatsobligaties, met verstrekkende gevolgen wereldwijd.

De federale overheid heeft haar werkzaamheden weer kunnen hervatten. Algemeen wordt dan ook verwacht dat de macro-economische schade voor de VS beperkt zal zijn.

Voor de langere termijn zijn er nog steeds politieke spanningen. Er is door de Amerikaanse politiek nu voornamelijk tijd gekocht. ij verwachten wel dat de aandacht van beleggers nu weer zal kunnen verschuiven naar meer fundamentele ontwikkelingen, zoals de verbetering van de economische situatie en bedrijfsresultaten.

Wat betekent dit nu voor beleggers? Hier moeten we volgens ABN Amro een onderscheid maken tussen de korte en de lange(re) termijn. Op korte termijn kunnen beleggers opgelucht ademhalen. Het uitblijven van een oplossing had immers in theorie kunnen leiden tot wanbetaling op Amerikaanse staatsobligaties, met verstrekkende gevolgen wereldwijd. De federale overheid heeft haar werkzaamheden weer kunnen hervatten. Algemeen wordt dan ook verwacht dat de macro-economische schade voor de VS beperkt zal zijn. Voor de langere termijn zijn er nog steeds politieke spanningen. Er is door de Amerikaanse politiek nu voornamelijk tijd gekocht. ij verwachten wel dat de aandacht van beleggers nu weer zal kunnen verschuiven naar meer fundamentele ontwikkelingen, zoals de verbetering van de economische situatie en bedrijfsresultaten.