De echte oplossing moet komen van de verschillende lidstaten van de eurozone zelf, die structurele hervormingen niet langer mogen uitstellen. Draghi verwees daarmee onder andere naar een flexibilisering van de arbeidsmarkt in een aantal landen, met Frankrijk als meest sprekend voorbeeld.

Iedereen zit als een konijn in een lichtstraal naar de centrale bank naar te staren, maar die haar slagkracht is met een rentestand van 0,15% relatief beperkt. Europa moet simpelweg iets doen om de eigen concurrentiekracht te herstellen, zoniet zal de economie blijven kwakkelen.

De echte oplossing moet komen van de verschillende lidstaten van de eurozone zelf, die structurele hervormingen niet langer mogen uitstellen. Draghi verwees daarmee onder andere naar een flexibilisering van de arbeidsmarkt in een aantal landen, met Frankrijk als meest sprekend voorbeeld. Iedereen zit als een konijn in een lichtstraal naar de centrale bank naar te staren, maar die haar slagkracht is met een rentestand van 0,15% relatief beperkt. Europa moet simpelweg iets doen om de eigen concurrentiekracht te herstellen, zoniet zal de economie blijven kwakkelen.