Volgens minister van Financiën Timothy Geithner zou het een slechte zaak zijn om een dergelijke oplossing naar de toekomst te verschuiven, de koe wordt beter meteen bij de hoorns gevat.

De vraag is echter welke maatregelen kunnen en/of moeten getroffen worden om een oplossing aan te reiken. Eén deeloplossing kan een hogere dividendbelasting zijn.

Dividendbelasting VS kan naar omhoog

In de VS gaat de dividendbelasting het komende jaar waarschijnlijk omhoog. Dat kan volgens Raji Manasseh van PIMCO tot verkopen leiden, waardoor zich kansen in Amerikaanse dividendaandelen kunnen voordoen, vooral bij aandelen waarvan een groot deel wordt aangehouden door Amerikaanse belastingplichtigen die door de belastingverhoging geraakt zullen worden.

In de context van financiële repressie zullen de kenmerken van dividendaandelen aantrekkelijk blijven, al denken we dat zo'n belastingverhoging op korte termijn tot hogere volatiliteit kan leiden bij bepaalde dividendaandelen.

Deze volatiliteit op korte termijn zal vooral het nauwe spectrum treffen van Amerikaanse dividendaandelen met rendementen van meer dan 3%, waaronder telecom- en nutsbedrijven.

Volgens minister van Financiën Timothy Geithner zou het een slechte zaak zijn om een dergelijke oplossing naar de toekomst te verschuiven, de koe wordt beter meteen bij de hoorns gevat. De vraag is echter welke maatregelen kunnen en/of moeten getroffen worden om een oplossing aan te reiken. Eén deeloplossing kan een hogere dividendbelasting zijn.Dividendbelasting VS kan naar omhoog In de VS gaat de dividendbelasting het komende jaar waarschijnlijk omhoog. Dat kan volgens Raji Manasseh van PIMCO tot verkopen leiden, waardoor zich kansen in Amerikaanse dividendaandelen kunnen voordoen, vooral bij aandelen waarvan een groot deel wordt aangehouden door Amerikaanse belastingplichtigen die door de belastingverhoging geraakt zullen worden. In de context van financiële repressie zullen de kenmerken van dividendaandelen aantrekkelijk blijven, al denken we dat zo'n belastingverhoging op korte termijn tot hogere volatiliteit kan leiden bij bepaalde dividendaandelen. Deze volatiliteit op korte termijn zal vooral het nauwe spectrum treffen van Amerikaanse dividendaandelen met rendementen van meer dan 3%, waaronder telecom- en nutsbedrijven.