De economen van deze banken riepen de Duitse kanselier Merkel, ECB-voorzitter Jean-Claude Trichet of IMF-topman Dominique Strauss-Kahn maatregelen zonder voorafgaande te treffen om de crisis op te lossen.

Door niet tijdig in te grijpen heeft de crisis zich in snel tempo door Europa verspreid, waarbij nu al de hele periferie is aangetast. Van de Europese Centrale Bank wordt nu verwacht dat ze de banken ongelimiteerd gaat toestaan om leningen op te nemen en obligaties garanderen.

James Nixon van Société Générale is van mening dat de crisis meteen zal wijken wanneer de Europese Centrale Bank voor een bedrag van 300 miljard euro staatsobligaties zou opkopen.

De economen van deze banken riepen de Duitse kanselier Merkel, ECB-voorzitter Jean-Claude Trichet of IMF-topman Dominique Strauss-Kahn maatregelen zonder voorafgaande te treffen om de crisis op te lossen. Door niet tijdig in te grijpen heeft de crisis zich in snel tempo door Europa verspreid, waarbij nu al de hele periferie is aangetast. Van de Europese Centrale Bank wordt nu verwacht dat ze de banken ongelimiteerd gaat toestaan om leningen op te nemen en obligaties garanderen. James Nixon van Société Générale is van mening dat de crisis meteen zal wijken wanneer de Europese Centrale Bank voor een bedrag van 300 miljard euro staatsobligaties zou opkopen.