Andreas Höfert, Chief Economist Global Head Wealth Management Research bij UBS, probeert de stand van zaken op te maken op basis van realisme. Hij is geen pessimist, maar wil anderzijds het beeld ook niet door een te rooskleurige bril bekijken.

Probleem Griekenland is nog niet opgelost

Een oplossing van de Europese schuldencrisis ligt volgens Höfert niet voor de hand, het is dus niet zo dat de euro binnen afzienbare tijd een stabiele munt zal worden. Het kan alles samen nog wel ongeveer een tiental jaren duren alvorens er een oplossing voor de crisis is.

Höfert verwijst daarbij naar Griekenland, waar de problemen nog altijd niet zijn opgelost. Een come back van Griekenland ligt zeker nog niet binnen handbereik, er zal nog veel water naar de zee moeten vloeien alvorens de Grieken opnieuw beroep kunnen doen op financiële markten.

Andreas Höfert, Chief Economist Global Head Wealth Management Research bij UBS, probeert de stand van zaken op te maken op basis van realisme. Hij is geen pessimist, maar wil anderzijds het beeld ook niet door een te rooskleurige bril bekijken. Probleem Griekenland is nog niet opgelost Een oplossing van de Europese schuldencrisis ligt volgens Höfert niet voor de hand, het is dus niet zo dat de euro binnen afzienbare tijd een stabiele munt zal worden. Het kan alles samen nog wel ongeveer een tiental jaren duren alvorens er een oplossing voor de crisis is. Höfert verwijst daarbij naar Griekenland, waar de problemen nog altijd niet zijn opgelost. Een come back van Griekenland ligt zeker nog niet binnen handbereik, er zal nog veel water naar de zee moeten vloeien alvorens de Grieken opnieuw beroep kunnen doen op financiële markten.