De Amerikaanse en de Japanse economie zal per saldo sterker groeien dan de Europese. De OESO verdubbelde de groeiverwachtingen voor 2010 voor de economie in de 30 landen die deel uitmaken van de organisatie.

Toch blijft de opleving kwetsbaar, vooral in Europa. Volgens hoofdeconoom zal het nog een tijdje duren alvorens de economische opleving hier sterk genoeg zal zijn om de werkloosheid terug te dringen.

Voor volgend jaar wordt nu een groei van de 16 landen die deel uitmaken van de eurozone met 0,90% verwacht, waar eerst was uitgegaan van een nulgroei. Dit jaar zou de Europese economie echter met 4% krimpen, waar eerst een krimp met 0,90% was verwacht.

De werkloosheid zou slechts een piek bereiken op het einde van volgend jaar of bij het begin van het jaar daarna. Het oplopen van de werkloosheid zal de economische groei in de eurozone afremmen.

De Amerikaanse en de Japanse economie zal per saldo sterker groeien dan de Europese. De OESO verdubbelde de groeiverwachtingen voor 2010 voor de economie in de 30 landen die deel uitmaken van de organisatie. Toch blijft de opleving kwetsbaar, vooral in Europa. Volgens hoofdeconoom zal het nog een tijdje duren alvorens de economische opleving hier sterk genoeg zal zijn om de werkloosheid terug te dringen. Voor volgend jaar wordt nu een groei van de 16 landen die deel uitmaken van de eurozone met 0,90% verwacht, waar eerst was uitgegaan van een nulgroei. Dit jaar zou de Europese economie echter met 4% krimpen, waar eerst een krimp met 0,90% was verwacht. De werkloosheid zou slechts een piek bereiken op het einde van volgend jaar of bij het begin van het jaar daarna. Het oplopen van de werkloosheid zal de economische groei in de eurozone afremmen.