De Chinese economie zal namelijk onmogelijk die rol op zich kunnen nemen, want de economische situatie is er veel minder gezond dan iedereen verwacht.

China wordt er al jarenlang van beschuldigd om overcapaciteit te hebben gecreërd, die echter handig wordt weggestopt in de plooien van een staatsgeleide economie. De sporen van die overcapaciteit zijn meestal niet zichtbaar, tenzij bijvoorbeeld in het geval van de spooksteden.

Maar de kruik gaat zolang te water tot ze barst en ook de Chinese economie kan niet langer verstoppen dat ze kunstmatig groeit. De voorraden in de bedrijven lopen namelijk sterk op en dat is een fenomeen dat niet zo heel lang onder de mat worden gestopt.

De Chinese economie zal namelijk onmogelijk die rol op zich kunnen nemen, want de economische situatie is er veel minder gezond dan iedereen verwacht. China wordt er al jarenlang van beschuldigd om overcapaciteit te hebben gecreërd, die echter handig wordt weggestopt in de plooien van een staatsgeleide economie. De sporen van die overcapaciteit zijn meestal niet zichtbaar, tenzij bijvoorbeeld in het geval van de spooksteden. Maar de kruik gaat zolang te water tot ze barst en ook de Chinese economie kan niet langer verstoppen dat ze kunstmatig groeit. De voorraden in de bedrijven lopen namelijk sterk op en dat is een fenomeen dat niet zo heel lang onder de mat worden gestopt.