De problemen in Portugal en in Griekenland werden zonder veel problemen verteerd, terwijl ook van Italië niemand echt wakker blijkt te liggen. De daling van de koers van de euro gisteren heeft vooral te maken met het toenemend besef dat er een rentekloof dreigt tussen Europa en de VS.

Momenteel zijn de spreads tussen de overheidsobligaties van Duitsland en de landen in problemen weer afgenomen, maar die spreads kunnen snel weer oplopen wanneer de Europese schuldencrisis weer in volle hevigheid losbreekt. Als gevolg daarvan kan ook de koers van de euro weer onder druk komen te staan.

De problemen in Portugal en in Griekenland werden zonder veel problemen verteerd, terwijl ook van Italië niemand echt wakker blijkt te liggen. De daling van de koers van de euro gisteren heeft vooral te maken met het toenemend besef dat er een rentekloof dreigt tussen Europa en de VS. Momenteel zijn de spreads tussen de overheidsobligaties van Duitsland en de landen in problemen weer afgenomen, maar die spreads kunnen snel weer oplopen wanneer de Europese schuldencrisis weer in volle hevigheid losbreekt. Als gevolg daarvan kan ook de koers van de euro weer onder druk komen te staan.