De oplopende spreads in de Europese periferie doen de onrust weer toenemen, waarbij de beleggers opnieuw richting de veilige vluchthavens kijken. De Duitse staatsobligaties profiteerden de afgelopen dagen eens te meer van de toegenomen onrust in de eurozone.

In de komende weken zal moeten blijken of de onrust in de eurozone zich verder zal uitbreiden, waarbij op de eerste plaats Frankrijk in de gaten moet worden gehouden. Fitch heeft de kredietrating voor dat land verlaagd en vroeg of laat kunnen de Fransen in de vuurlinie komen te staan.

De oplopende spreads in de Europese periferie doen de onrust weer toenemen, waarbij de beleggers opnieuw richting de veilige vluchthavens kijken. De Duitse staatsobligaties profiteerden de afgelopen dagen eens te meer van de toegenomen onrust in de eurozone. In de komende weken zal moeten blijken of de onrust in de eurozone zich verder zal uitbreiden, waarbij op de eerste plaats Frankrijk in de gaten moet worden gehouden. Fitch heeft de kredietrating voor dat land verlaagd en vroeg of laat kunnen de Fransen in de vuurlinie komen te staan.