De spanning is recent verder opgelopen sinds de VS zijn begonnen met serie militaire oefeningen buiten de kustzone van het Koreaans schiereiland. Bedoeling is om Noord-Korea, dat over kernwapens beschikt, af te schrikken.

Tot dusver hebben de financiële markten nog niet veel rekening gehouden met dit probleem. Daar kan echter verandering in komen, want de oplopende spanningen met Noord-Korea kunnen de financiële markten op het verkeerde been zetten.

Ian Bremmer, stichter en president van de Eurasia Group, vreest een escalatie van het conflict met alle gevolgen van dien. De roep om een oorlog weerklinkt in Noord-Korea luid en duidelijk.

Bremmer vraagt zich alleen maar of hoe ver het regime van Kim Jong-il in Noord-Korea wil gaan. Voor de financiële markten zou het wel eens een pijnlijk ontwaken kunnen worden.

De spanning is recent verder opgelopen sinds de VS zijn begonnen met serie militaire oefeningen buiten de kustzone van het Koreaans schiereiland. Bedoeling is om Noord-Korea, dat over kernwapens beschikt, af te schrikken. Tot dusver hebben de financiële markten nog niet veel rekening gehouden met dit probleem. Daar kan echter verandering in komen, want de oplopende spanningen met Noord-Korea kunnen de financiële markten op het verkeerde been zetten. Ian Bremmer, stichter en president van de Eurasia Group, vreest een escalatie van het conflict met alle gevolgen van dien. De roep om een oorlog weerklinkt in Noord-Korea luid en duidelijk. Bremmer vraagt zich alleen maar of hoe ver het regime van Kim Jong-il in Noord-Korea wil gaan. Voor de financiële markten zou het wel eens een pijnlijk ontwaken kunnen worden.