Euro houdt stand boven 1,27 dollar

Op de valutamarkten kreeg de euro wat meer bewegingsruimte, bij het slot van de handel werd voor één euro 1,2738 dollar betaald, of ruim een kwart procent boven de slotkoers van gisteren.

Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie kwam uit op 1,59%, of evenveel als het slotniveau van dinsdag.

Goud en olie opnieuw weer duurder, olieprijs profiteert van oplopende spanning in het Midden-Oosten

Voor een troy ounce goud werd vanavond 1725,80 dollar betaald, of ongeveer 1 dollar meer dan het vorig slotniveau. Ruwe olie (US Crude) werd eveneens duurder, voor een vat ruwe olie werd weer iets meer dan 86 dollar betaald, of ruim procent meer dan de slotkoers van dinsdagavond. De stijging van de olieprijs had uiteraard te maken met de Israëlische acties in de Gazastrook.

Euro houdt stand boven 1,27 dollar Op de valutamarkten kreeg de euro wat meer bewegingsruimte, bij het slot van de handel werd voor één euro 1,2738 dollar betaald, of ruim een kwart procent boven de slotkoers van gisteren. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie kwam uit op 1,59%, of evenveel als het slotniveau van dinsdag. Goud en olie opnieuw weer duurder, olieprijs profiteert van oplopende spanning in het Midden-Oosten Voor een troy ounce goud werd vanavond 1725,80 dollar betaald, of ongeveer 1 dollar meer dan het vorig slotniveau. Ruwe olie (US Crude) werd eveneens duurder, voor een vat ruwe olie werd weer iets meer dan 86 dollar betaald, of ruim procent meer dan de slotkoers van dinsdagavond. De stijging van de olieprijs had uiteraard te maken met de Israëlische acties in de Gazastrook.