Na 25 achtereenvolgende weken van netto geldinstroom naar obligatiefondsen in dit segment, hebben beleggers vorige week per saldo onttrokken uit fondsen die beleggen in schuldpapier van opkomende markten.

Ondanks de problemen op de financiële markten steeg de economische vertrouwensindicator van de Europese Commissie in november van 103,8 naar 105,3.

Dit is de zesde maand van stijging op rij en de sterkste verbetering in vier maanden. De stijging was volgens breed gedragen in de deelsegmenten consument, industrie, service en economie.

Na 25 achtereenvolgende weken van netto geldinstroom naar obligatiefondsen in dit segment, hebben beleggers vorige week per saldo onttrokken uit fondsen die beleggen in schuldpapier van opkomende markten. Ondanks de problemen op de financiële markten steeg de economische vertrouwensindicator van de Europese Commissie in november van 103,8 naar 105,3. Dit is de zesde maand van stijging op rij en de sterkste verbetering in vier maanden. De stijging was volgens breed gedragen in de deelsegmenten consument, industrie, service en economie.