De Euro Stoxx 50 noteert ongeveer anderhalf procent onder het slotniveau van gisteren. Het is al de vierde dag op rij dat de Europese aandelen in het rood zitten, het is van november 2011 geleden dat dit nog is gebeurd.

Brussel

De Brusselse beurs is eveneens negatief gestemd, de BEL 20 moet ruim een procent prijsgeven. Met Umicore als uitzondering noteren de industrials in het rood. De sterkste dalers binnen de index zijn Nyrstar en Bekaert.

Spanje en Italië

Met name de rendementen op Spaanse en Italiaanse staatsobligaties zijn vanmorgen opnieuw gestegen, de Spaanse steeg tot in de buurt van 5,50% en de Italiaanse ging weer lopen boven het niveau van 5%. Elisabeth Afseth van Investec raadt de beleggers aan om voorzichtig te blijven met perifere obligaties. De ECB heeft met haar LTRO programma slechts een oplossing op korte termijn aangereikt, op langere termijn zijn de problemen nog niet verdwenen. Met name de Spaanse begroting baart de beleggers zorgen.

Geert Noels

Dexia wil maar 0,05% betalen voor garanties, zo twittert Geert Noels vanmorgen, maar betaalt 1% aan ECB (LTRO). Ofwel geeft dit blijk van onwil van de kant van de Fransen ofwel is toestand veel slechter dan ze wordt voorgesteld.

WDP

WDP heeft, via haar Nederlandse dochtervennootschap, een bindend principeakkoord afgesloten voor de overname van de vastgoedportefeuille van een Nederlands bouwbedrijf, bekend als de 'Lake Side Portfolio'. Het bericht werd vanmorgen bekendgemaakt.

WDP verwerft met deze overname 8 gloednieuwe sites met een totale verhuurbare oppervlakte van 150.000², allemaal verhuurd op lange termijn met een gemiddelde looptijd van 12,5 jaar. Het investeringsbedrag bedraagt 105 miljoen euro, wat een initieel huurrendement oplevert van 7,8%.

Arjan Knibbe van ING geeft in reactie op het bericht een neutraal advies voor het aandeel. Ook bij Bank Degroof gaat men wat WDP betreft niet verder dan een neutraal advies.

De Euro Stoxx 50 noteert ongeveer anderhalf procent onder het slotniveau van gisteren. Het is al de vierde dag op rij dat de Europese aandelen in het rood zitten, het is van november 2011 geleden dat dit nog is gebeurd. Brussel De Brusselse beurs is eveneens negatief gestemd, de BEL 20 moet ruim een procent prijsgeven. Met Umicore als uitzondering noteren de industrials in het rood. De sterkste dalers binnen de index zijn Nyrstar en Bekaert. Spanje en Italië Met name de rendementen op Spaanse en Italiaanse staatsobligaties zijn vanmorgen opnieuw gestegen, de Spaanse steeg tot in de buurt van 5,50% en de Italiaanse ging weer lopen boven het niveau van 5%. Elisabeth Afseth van Investec raadt de beleggers aan om voorzichtig te blijven met perifere obligaties. De ECB heeft met haar LTRO programma slechts een oplossing op korte termijn aangereikt, op langere termijn zijn de problemen nog niet verdwenen. Met name de Spaanse begroting baart de beleggers zorgen.Geert Noels Dexia wil maar 0,05% betalen voor garanties, zo twittert Geert Noels vanmorgen, maar betaalt 1% aan ECB (LTRO). Ofwel geeft dit blijk van onwil van de kant van de Fransen ofwel is toestand veel slechter dan ze wordt voorgesteld.WDP WDP heeft, via haar Nederlandse dochtervennootschap, een bindend principeakkoord afgesloten voor de overname van de vastgoedportefeuille van een Nederlands bouwbedrijf, bekend als de 'Lake Side Portfolio'. Het bericht werd vanmorgen bekendgemaakt. WDP verwerft met deze overname 8 gloednieuwe sites met een totale verhuurbare oppervlakte van 150.000², allemaal verhuurd op lange termijn met een gemiddelde looptijd van 12,5 jaar. Het investeringsbedrag bedraagt 105 miljoen euro, wat een initieel huurrendement oplevert van 7,8%. Arjan Knibbe van ING geeft in reactie op het bericht een neutraal advies voor het aandeel. Ook bij Bank Degroof gaat men wat WDP betreft niet verder dan een neutraal advies.