Het zou al de derde maand op rij zijn dat die kaap wordt overschreden, waardoor in de Verenigde Staten de roep om maatregelen tegen China opnieuw zal gaan toenemen.

De consensusverwachting ligt op een surplus van 26,90 miljard dollar, tegenover 15,70 miljard dollar twaalf maanden geleden. De export zou met 35% zijn gestegen, de import met 27,50%.

De U.S. House Ways and Means Committee discussieert volgende week over de Chinese monetaire politiek, nadat de regering van premier Wen Jiabao in juni de yuan loskoppelde van de dollar. Sun Chi, econoom bij Nomura Holdings, verwacht dat de spanningen tussen de VS en China opnieuw gaan oplopen.

Het zou al de derde maand op rij zijn dat die kaap wordt overschreden, waardoor in de Verenigde Staten de roep om maatregelen tegen China opnieuw zal gaan toenemen. De consensusverwachting ligt op een surplus van 26,90 miljard dollar, tegenover 15,70 miljard dollar twaalf maanden geleden. De export zou met 35% zijn gestegen, de import met 27,50%. De U.S. House Ways and Means Committee discussieert volgende week over de Chinese monetaire politiek, nadat de regering van premier Wen Jiabao in juni de yuan loskoppelde van de dollar. Sun Chi, econoom bij Nomura Holdings, verwacht dat de spanningen tussen de VS en China opnieuw gaan oplopen.