De kans is namelijk heel groot dat de Europese Centrale Bank haar basisrente nog geruime tijd op een recorddieptepunt gaat houden, terwijl de kansen op een rentestijging in de Verenigde Staten duidelijk een stuk groter zijn.

UBS AG en Barclays Plc, door Euromoney Institutional Investor Plc gerangschikt als respectievelijk de tweede en de derde grootste valutahandelaars in de wereld, zien de euro verder wegzinken tot 1,20 dollar.

Kenneth Broux, senior markt econoom bij Lloyds Banking Group Plc in Londen, is bovendien van mening dat de valutamarkten een hogere geloofwaardigheidspremie van de euro gaan vragen na de aankondiging dat de Europese Centrale Bank obligaties gaat inkopen.

Ian Stannard, senior currency strateeg bij BNP Paribas, vestigt er de aandacht op dat de kostprijs om zich te verzekeren tegen een koersdaling van de euro erg groot is en dat het reddingsplan op wat langere termijn weinig of geen impact heeft.

Gisterenavond kostte een euro nog iets meer dan 1,27 dollar, terwijl in de loop van de sessie nog een piek werd bereikt boven 1,30 dollar.

De kans is namelijk heel groot dat de Europese Centrale Bank haar basisrente nog geruime tijd op een recorddieptepunt gaat houden, terwijl de kansen op een rentestijging in de Verenigde Staten duidelijk een stuk groter zijn. UBS AG en Barclays Plc, door Euromoney Institutional Investor Plc gerangschikt als respectievelijk de tweede en de derde grootste valutahandelaars in de wereld, zien de euro verder wegzinken tot 1,20 dollar. Kenneth Broux, senior markt econoom bij Lloyds Banking Group Plc in Londen, is bovendien van mening dat de valutamarkten een hogere geloofwaardigheidspremie van de euro gaan vragen na de aankondiging dat de Europese Centrale Bank obligaties gaat inkopen. Ian Stannard, senior currency strateeg bij BNP Paribas, vestigt er de aandacht op dat de kostprijs om zich te verzekeren tegen een koersdaling van de euro erg groot is en dat het reddingsplan op wat langere termijn weinig of geen impact heeft. Gisterenavond kostte een euro nog iets meer dan 1,27 dollar, terwijl in de loop van de sessie nog een piek werd bereikt boven 1,30 dollar.