Deze beweging, die de goudprijs naar een nieuw dieptepunt voor de afgelopen drie jaar zou brengen, kan zich binnen een relatief korte periode voltrekken. Branigan denkt daarbij aan een periode van twee maanden. Hij verwijst naar een afname van de verhandelde volumes op de Comex.

Dat is een negatief signaal want het betekent dat minder beleggers bereid zijn aan boord te stappen wanneer de goudprijs aantrekt. Het lijkt volgens Branigan aangewezen om van een opleving in de goudprijs gebruik te maken om de posities af te bouwen.

Deze beweging, die de goudprijs naar een nieuw dieptepunt voor de afgelopen drie jaar zou brengen, kan zich binnen een relatief korte periode voltrekken. Branigan denkt daarbij aan een periode van twee maanden. Hij verwijst naar een afname van de verhandelde volumes op de Comex. Dat is een negatief signaal want het betekent dat minder beleggers bereid zijn aan boord te stappen wanneer de goudprijs aantrekt. Het lijkt volgens Branigan aangewezen om van een opleving in de goudprijs gebruik te maken om de posities af te bouwen.