De eerste is dat de voorspellende indicatoren van de Amerikaanse groei de laatste maanden zozeer zijn teruggelopen, dat slechts een lichte en tijdelijke omslag van de cyclus kan worden verwacht.

De tweede is dat bepaalde variabelen die bijdragen aan de huidige groei op hun maximum zitten. Zo is het onwaarschijnlijk dat de detailhandelsomzet met 7,5% per jaar kan blijven groeien.

De derde en belangrijkste reden voor onze scepsis heeft betrekking op de hardnekkigheid van de deflatoire gevolgen van de afnemende hefboomwerking voor de economie, die ondernemingen ertoe brengt zo weinig mogelijk risico's te nemen.

Dit komt het duidelijkst tot uitdrukking in de aanhoudende zwakte van de Amerikaanse arbeidsmarkt. Hierdoor vermindert het potentieel van de binnenlandse vraag en houdt de malaise op de vastgoedmarkt aan.

De eerste is dat de voorspellende indicatoren van de Amerikaanse groei de laatste maanden zozeer zijn teruggelopen, dat slechts een lichte en tijdelijke omslag van de cyclus kan worden verwacht. De tweede is dat bepaalde variabelen die bijdragen aan de huidige groei op hun maximum zitten. Zo is het onwaarschijnlijk dat de detailhandelsomzet met 7,5% per jaar kan blijven groeien. De derde en belangrijkste reden voor onze scepsis heeft betrekking op de hardnekkigheid van de deflatoire gevolgen van de afnemende hefboomwerking voor de economie, die ondernemingen ertoe brengt zo weinig mogelijk risico's te nemen. Dit komt het duidelijkst tot uitdrukking in de aanhoudende zwakte van de Amerikaanse arbeidsmarkt. Hierdoor vermindert het potentieel van de binnenlandse vraag en houdt de malaise op de vastgoedmarkt aan.