John Roque, managing director en technische analist bij WJB Capital Group, is van mening dat de opwaartse beweging nog wel even kan worden verder gezet, hij ziet een koersdoel van 1120 of 1130 op korte termijn voor de S&P 500 haalbaar.

Het herstel heeft volgens Roque 'legs', maar toch denkt hij een volgende correctiefase onvermijdelijk is. De huidige rally zal niet lang duren en is in feite op los zand gebouwd.

Aandelen die volgens Roque nu trendsetters zijn, zijn Goldman Sachs, Morgan Stanley, Monsanto, Mosaic en Freeport-McMoran. Daarnaast houdt hij ook de koperprijs goed in de gaten. Deze groep heeft in de afgelopen jaren het voortouw genomen bij rally's.

Bij een volgende test van het niveau van 1050 zal de S&P volgens Roque waarschijnlijk niet kunnen standhouden, een terugval richting 990 punten is dan mogelijk.

Volgens Roque noteren nog te veel aandelen boven hun 200-day moving average. Nog steeds noteren 45% van de Big Board boven het 200-day moving average en dat percentage moet terugvallen richting 35%. Dat houdt in dat er nog flink stuk correctie moet komen.

John Roque, managing director en technische analist bij WJB Capital Group, is van mening dat de opwaartse beweging nog wel even kan worden verder gezet, hij ziet een koersdoel van 1120 of 1130 op korte termijn voor de S&P 500 haalbaar. Het herstel heeft volgens Roque 'legs', maar toch denkt hij een volgende correctiefase onvermijdelijk is. De huidige rally zal niet lang duren en is in feite op los zand gebouwd. Aandelen die volgens Roque nu trendsetters zijn, zijn Goldman Sachs, Morgan Stanley, Monsanto, Mosaic en Freeport-McMoran. Daarnaast houdt hij ook de koperprijs goed in de gaten. Deze groep heeft in de afgelopen jaren het voortouw genomen bij rally's. Bij een volgende test van het niveau van 1050 zal de S&P volgens Roque waarschijnlijk niet kunnen standhouden, een terugval richting 990 punten is dan mogelijk. Volgens Roque noteren nog te veel aandelen boven hun 200-day moving average. Nog steeds noteren 45% van de Big Board boven het 200-day moving average en dat percentage moet terugvallen richting 35%. Dat houdt in dat er nog flink stuk correctie moet komen.